Oblikovanje besedil in delo s podatki v oblaku

Učni načrt za Računalništvo v okviru teme oblikovanja besedil in dela s podatki pokriva: informacije z več podatki, načini zapisa podatkov, naloge strojne in programske opreme, enote strojne opreme, uporaba strojne opreme, izbira računalniškega programa  in zagon v grafičnem operacijskem programu, uporaba ustreznega ukaza v programu, pisanje in urejanje besedila z urejevalnikom besedila, pošiljanje sporočila po elektronski pošti in odgovor na prejeto sporočilo, prepis datoteke iz ene računalniške enote na drugo.

Pri izvebi je smisleno načrtovati medpredmetne povezave s slovenščino in tujimi jeziki ki se jih učijo na šoli, matematiko in tehniko.

Temo bi lahko aktualizirali z Office365, google Drive, Dropbox (oblačne storitve). Tako bi imeli učenci vse izdelke in datoteke na enem mestu, delo bi lahko nadaljevali doma. Oblačne storitve omogočajo tudi deljenje vsebin med sošolci in učitelji, tko imajo vse bolj urejeno, ne rabijo si pošiljat po elektronski pošti kjer po enem tednu več ne vejo kje se kaj nahaja in tudi USB ključkov več ne bi rabili.

Učenci bi že morali znati uporabljati splet, delo z oblačnimi storitvami (skupna raba dokumentov,…). Poznali bi osnovne funkcije v Office aplikacijah (Word, PowerPoint, OneNote). Priporočeno bi bilo znanje angleščine, saj vsi programi še niso prevedeni v slovenščino.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost