Oblikovanje besedil in delo s podatki v oblaku

Pri izbirnem predmetu računalništvo – urejanje besedil pridobijo učenci in učenke osnovna znanja, ki so potrebna za razumevanje in temeljno uporabo računalnika: opredelitev informacije in podatka,  strojna in programska oprema računalnika, enote računalniške strojne opreme, pisanje in oblikovanje sporočila z urejevalnikom besedil, shranitev sporočila, izdelava računalniške slike z risarskim programom, vrivanje slike v besedilo, tiskanje dokumenta, pošiljanje sporočila po elektronski pošti, odgovarjanje na prejeto sporočilo, primerjanje in vrednotenje elementov informacijske tehnologije,  risanje diagrama za linearen problem, izdelava računalniškega programa.

Smiselno je načrtovati medpredmetne povezave s predmeti: likovna, glasbena, in tehnična vzgoja; slovenščina, angleški jezik, matematika.
Mislim pa, da je tudi pri drugih predmetih smiselna uporaba računalnikov: fizika (risanje grafov), geografija, ipd.

Učenci in učitelji bi lahko za vnašanje podatkov, pisanje seminarske naloge uporabljali Office 365. Omogoča vpisovanje podatkov, ki so na vpogled vsem v razredu, komuniciranje med sošolci ter učitelji, tudi za medpredmetno povezavo je zelo koristno. S tem bi zmanjšali uporabo delovnih listov, ter se navajali na komunikacijo ter uporabnost računalnika.

Večina učencev že znajo osnovno uporabo Worda, morda tudi PowerPointa, vendar je potrebno tudi znanje uporabe e-pošte, uporaba internetnega brskalnika, poznavanje oblačnih storitev, uporaba Slikarja, Excela, zavedati se morajo pomena avtorskega dela in licenciranja, varnosti na internetu, …

Viri: Učni načrt

 

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost