E-šolstvo

Šole iz moje okolice uporabljajo: OŠ Ledina – eAsistent, OŠ Valentina Vodnika- eAsistent, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo- eAsistent, Gimnazija Jožeta Plečnika – eAsistent, Srednja ekonomska šola Ljubljana – eAsistent.
(Podatek iz leta 2015/16 kaže, da več kot 70% osnovnih šol in 95% srednjih šol uporablja eAsistent-a).

Pri kliničnih vajah smo testirali LoPolis in eAsistenta.
Najprej sem preizkusila eAsistenta: Urnik je zelo pregleden – natančno podan čas ure in učitelj, ki poučuje; možnost vpisovanja manjkajočih; možnost pohvale, kritike, opombe; objavljanje domačih nalog; preverjanje domačih nalog ipd.; možnost določitve dežurnega učenca, ki ga določi razrednik,… Všeč mi je barvitost programa, preglednost, razporejenost; drugi učitelji nimajo vpogleda v ocene drugih predmetov, razen razrednik učencev.

Nato sem preizkusila LoPolis: zelo podobno kot eAsistent-pohvale, vpis ur, pregled domačih nalog, pregleden urnik… Všeč so mi obarvane vrste ocen (pisna, ustna, popravljena).

Bolj bi je všeč eAsistent, saj se razvija več let kot LoPolis, ta pa ima večino stvari enakih kot eAsistent. eAsistent se razvija že več kot 8 let in uporablja ga kar 465 šol. eAsistent omogoča takojšen dostop do vsebine, medtem ko LoPolis je zamudnejši in je potrebnih več korakov do želene vsebine. Pri eAsistentu je možno dodajanje novih prejemnikov tudi, če ta ni v povezavi s šolo; pri LoPolisu pa to ni mogoče (potrebna je prijava).

Viri: Primerjava

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost