E-šolstvo

Storitev eAsistent uporabljajo OŠ Lava, OŠ Hudinja  in OŠ Ljudski vrt Ptuj, Lo.Polis pa OŠ Milana Šuštaršiča  in OŠ Horjul

Na vajah smo testirali Lo.Polis in eAsistent, sama pa sem se usmerila na modul e-dnevniki.

eAsistent: Prikazan je tedenski urnik v katerega lahko učitelj sam dodaja in odstrani učne ure, govorilne ure in interesne dejavnosti. Pri vsaki učni uri se vpišejo tehnični podatki o uri (predmet, razred, številka ure, čas učilnica). Vpišejo se manjkajoči učenci, pohvale in izboljšave, obravnavana učna snov in domače naloge. Razrednik določi tudi reditelje. Zabeležijo se lahko tudi različne opombe o uri ali posameznih učencih. Modul se mi zdi zelo pregleden. Hitro najdem želene stvari, vse je označeno z barvami in ure lahko dodajam s preprostim klikom na termin. Dobro je tudi opozorilo o nezaključenih urah in dogodkih.

Lo.Polis: Prikazan je tedenski urnik v katerega lahko učitelj sam dodaja in odstrani učne ure, in dogodke. Pri vsaki učni uri se vpišejo vsebina, opis in opombe o uri. Vpišejo se manjkajoči učenci, učitelj in reditelji. Posebej se pod opombe lahko napišejo pohvale in graje. Dobro je viden tudi razpored in vsebina preteklih ur. Modul je pregleden, a se osebno lažje znajdem v eAsistentu, ki ponuja tudi več možnosti oz. ima več preglednih oznak. Tudi ta pa ima dobro vidna opozorila o nezakjučenih urah.

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost